Crossfit

CrossFit treninzi se temelje na funkcionalnim pokretima koji se mogu videti svuda oko nas. U prirodi najduže preživljava onaj koji može najduže funkcionisati pod najvećim opterećenjem.
Intenzitet se temelji na velikom postotku obavljenog rada unutar najkraćeg mogućeg vremena.

CrossFit je program osnovne snage i kondicije koji se temelji na provođenju stalno promenjivih, visokointenzivnih funkcionalnih pokreta uz nameran pokušaj da se optimizuje fizička sposobnost u svakoj od 10 fitnes disciplina...

* Kardiovaskularna respiratorna izdržljivost
* Mišićna izdržljivost
* Kondicija
* Fleksibinost
* Snaga
* Brzina
* Koordinacija
* Agilnost
* Ravnoteža (balans)
* Preciznost

Konstantno varijabilni pristup treningu i funkcionalni pokreti visokog intenziteta (zavisno od individualnih sposobnosti) dovode do ogromnog napretka u području fitnessa. Intenzitet je temelj rezultata i merljiv je kao odnos rada i vremena. Više rada u manje vremena znači veći intenzitet. CrossFit je „sport fitnessa“. Ako spojimo prirodnu želju za takmicenjem sa zabavnim druženjem, dobićemo vrlo učinkovitu metodu vežbanja. Rezultati se upisuju na ploču i svima su vidljivi. Merljivost CrossFita (broj ponavljanja, broj rundi, podignuta kilaža, vreme na štoperici) te precizno definisani standardi pokreta motivisu vežbače da daju sve od sebe i završe trening s osećajem zadovoljstva.