KIK BOKS

MMA TRENING ZA REKREATIVCE je sistem vežbanja prilagođen kako ljudima koji nemaju iskustva u borilačkim sportovima
ili sportu uopste,a želeli bi naučiti najefikasnije tehnike raznih borilačkih veština, tako i iskusnim sportistima željnim
vrhunskog sportskog treninga.

zumba

Kik boks je izrastao iz istočnjačkih borilačkih veština kao što su karate, tekvando (taekwondo), kung fu ali i boks i još neke manje poznate istočnjačke veštine. Cilj borbe u svim disciplinama kik boksa je savladati protivnika tokom borbe koristeći bolju tehniku, brzinu i snagu ali, kao i tradicionalne borilačke veštine, i kik boks zahteva poštovanje protivnika te tolerantno i časno ponašanje.

Kik boks kao savremeni sport posebno privlači pažnju jer veliki broj žena počinju da treniraju kik boks. Treninge rade zajedno muškarci i žene, tako da se žene snalaze podjednako dobro kao i muškarci. Razlozi zbog kojih se žene sve više odlučuju za kik boks su povećana snaga i kondicija, povećano samopouzdanje koje stiču kroz rad sa ljudima, kao i određeni vid samoodbrane.
Pored ovog, kik boks pomaže u toniranju celog tela, od zategnutih ruku i nogu, do mišića zadnjice, te podstiče brzo gubljenje suvišnih kilograma i pravilno oblikovanje figure, a to je upravo ono čemu sve žene teže. Ono što je najvažnije je to da će se prvi rezultati videti već nakon dve nedelje.
Vežbanjem se poboljšava cirkulacija, a kod punijih osoba dolazi do topljenja viška kilograma i doterivanja linije, a samim tim i do većeg samopouzdanja.