BODY & MIND mix PILATES/YOGA

Uz Jasnu Jankovic udjite u svet BODY&MIND vezbi koje se sastoje od kombinacije yoge i pilatesa.

fitnes

Pilates je prefinjena forma vežbanja koja istovremeno razvija specifičnu mišićnu snagu kao i fleksibilnost mišića i zglobova, cime se postiže optimalna telesna uravnoteženost. Pilates izdužuje i tonizira telo, utiče na elegantnu figuru, oslobađa stresa, doprinosi boljoj samokontroli i većem samopouzdanju.

Mix pilates joga je specifičan način vežbanja koji osnažuje telo i um kroz kombinacuju različitih elemenata tako da dobijamo ne previše opterećujuće važbe koje aktiviraju celo telo i daju sjajne rezultate. Pilates joga treningom, kroz kombinaciju vežbi snage i istezanja, postiže se tonizacija mišića, pa oni dobijaju vretenast i izdužen izgled. Celo telo postaje bolje oblikovano i zategnuto. Osim toga, Pilates doprinosi boljoj psihofizičkoj samokontroli i oslobađa stresa. Vežbe se rade uz laganu muziku u stojećem stavu ili na strunjačama, bez rekvizita ili uz korišćenje velikih lopti ili tegića. Vežbanje se usmerava na telo u celini, koji se zasniva na disanju, razgibavanju, opuštanju, ali i snazi, jačanju mišića i izdržljivosti.
Jačanjem i razgibavanjem kičmenog stuba, pilates omogućava oblikovanje vitke siluete, izvajanih mišića, dok na duže staze pruža održavanje forme, veoma efikasne u borbi protiv starenja.
Trening traje sat vremena, vežbe se izvode polako i precizno, sa akcentom na stabilnost središnjeg dela tela, tzv. core.
Jačanjem središta, popravlja se držanje celog tela. Ovo je naročito korisno za osobe koje rade sedeći posao.