Total Body Workout FITNESS

Izuzetan program za brzo postizanje rezultata, kako za početnike tako i za napredne vežbače.

fitnes

Total Body Workout kombinuje kardio vežbe sa vežbama snage, a akcenat stavlja na noge, stomak i gluteus...

Total body workout je sat vremena kvalitetnog treninga za celo telo koji će sa samo dva ili tri termina nedeljno sigurno dovesti do željenih rezultata. Radi se o kombinaciji kardiovežbi i vežbi snage koje će maksimalno ubrzati metabolizam, a vi ćete već posle mesec dana primetiti neverovatnu razliku!
Bez obzira na prethodno iskustvo u vežbanju ili postojeću snagu, radićete vežbe za celo telo, izgraditi mišiće, povećati snagu, poboljšati motoriku, fleksibilnost i sagoreti masne naslage. Svaki trening je drugačiji sam po sebi, ima različito usmerenje i cilj, a samim tim utiče na razvoj svih antropomotoričkih sposobnosti, sprečava monotoniju i garantuje dobru zabavu.
Trening traje 60 minuta i sastoji se od uvodne faze časa s vežbama zagrevanja, glavnog dela i završne faze – istezanja. Sam trening počinje petominutnim zagrevanjem uz vežbe iz klasičnog aerobika, a posle toga ulazimo u fazu časa u kojoj radimo više grupa mišića istovremeno. Najčešću kombinaciju čine čučnjevi ili iskoraci s nekom od vežbi za ruke. Posle toga sledi kratka, ali jača, kardiozona, čime podižemo puls a zatim se ponovo vraćamo u statične vežbe bez skakanja.
Kraj treninga sastoji se od parternih vežbi oblikovanja i obaveznog istezanja.
Na treningu se koriste razni rekviziti: mali i veliki tegovi, steperi, trake, lopte, vijače i dr. Svaki rekvizit ima svoju funkciju, čini čas zabavnijim i povećava efekte nekih vežbi. Ponekad se koristi više rekvizita na jednom treningu, a nekad je samo jedan dovoljan.
Bitno je da se svaki naredni čas razlikuje kako bi se u toku nedelje angažovao što veći broj mišića.